Blog - Genius K5 Scorpion billentyűzet teszt

Genius K5 Scorpion billentyűzet teszt

Genius K5 Scorpion billentyűzet teszt

Mivel a notebookomnak fagyott a billentyűzete játék közben 2-nél több gomb egyszerre történő megnyomásánál, olyan billentyűzetet kerestem hozzá, ami játékra is jó, vagyis gamer billentyűzetet.  

Genius K5 Scorpion teszt

Mivel a notebookomnak fagyott a billentyűzete játék közben 2-nél több gomb egyszerre történő megnyomásánál, olyan billentyűzetet kerestem hozzá, ami játékra is jó, vagyis gamer billentyűzetet.
Két fő szempontot tartottam szem előtt:
1. Minél olcsóbb legyen, mivel elég ritkán játszom, de ha mégis jut rá időm, akkor ne legyen ez a idegesítő fagyás probléma.
2. Ne foglaljon túl nagy helyet, mert a notebook is az asztalon van és még elé kell rakni a billentyűzetet, plusz az egér… az asztal pedig elég kicsi.
Így esett a választásom a Genius K5 Scorpion billentyűzetre. Elsősorban az ára miatt figyeltem fel rá, mert ebben az árkategóriában világítós gamer billentyűzet nem nagyon van, vagy ha mégis, akkor az valószínűleg valami noname.

Genius K5


Elsőre mikor megláttam a dobozát, kicsit megijedtem, elég csicsásan néz ki, minden színben világít, mint egy karácsonyfa.

Balról indulva kékből átmegy lilába, rózsaszínbe, pirosba, narancssárgába, sárgába, majd végül zöldbe. Gondoltam sebaj, nem a világítás a lényeg, egy próbát megér. Beüzemelésnél kellemes csalódás ért, nem is olyan csúnya, mint ahogy elsőre gondoltam. A világítás fényereje 2 fokozatban állítható, az egyiknél egyenletesen világít, a másiknál pulzál. De ha nem szeretnénk világítást, ki is lehet kapcsolni teljesen. Ami még nagy előny, hogy nem a háttér világít, hanem maguk a karakterek világítanak a gombokon, így sokkal jobban látszanak.

Genius K5

Ha egy kis ideig nem használjuk, akkor a világítás kikapcsol (hogy energiát takarítson meg), de amint leülünk a gép elé, bármelyik gomb lenyomásával azonnal bekapcsol.
Maga a billentyűzet kerete fényes műanyag, szerencsére nem tűnik nagyon ujjlenyomat vonzónak.
A billentyűzet gombjai tapintásra kellemes gumi hatásúak, csendesek. Lenyomásnál elég hosszú utat járnak be, de ez nem zavaró. 19 "anti ghosting key" van rajta, ami a doboz hátulján meg is van jelölve. Ezek pont azok a gombok, amiket játéknál javarészt használunk.
Multimédiás gombok vannak, viszont nem különállóak (F4-től F12-ig), hanem hasonlóan, mint a laptopoknál, van egy „Fn” gomb és annak a lenyomásával lehet használni őket. Van egy „winlock key” is, amivel zárolhatjuk a windows gombokat, ha játék közben véletlenül megnyomjuk akkor ne jöjjön elő például a startmenü. Billentyűzet fagyást eddig még nem tapasztaltam vele.

Összességében nem bántam meg, hogy ezt a billentyűzetet vettem, megfelel az előre szabott szempontjaimnak, mert játékra tökéletes, az ára is kedvező volt, és még sötétben is jól látszik.
 

Kommentek
Még nem írtak kommentet ehhez a bejegyzéshez.
Komment írásához kérjük, jelentkezzen be!
Blog témakörök
Címkék